O projektu

S obzirom na pogoršanu situaciju s pandemijom bolesti COVID-19 ovogodišnji Interliber je, nažalost, bio otkazan u predviđenom terminu. Ali, tradicija prvog tjedna u studenom, kao doba u kojem se knjige kupuju po sajamskim cijenama - i dalje je ostala. 

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore osmilila je projekt kojim promovira dostupnost knjige svima i svuda i to po sajamskim cijenama, a u projektu su joj se još pridružili - Ministarstvo kulture i medija te Grad Zagreb kao suorganizatori.

Incijativa pod nazivom 'Knjiga svima i svuda' sastoji se od online platforme na kojoj su zastupljeni nakladnici određenim izborom izdanja te njihovim webshopovima dok se sama kupovina obavlja preko webshop kanala svakog pojedinog nakladnika ili njihovog partnera za prodaju. 

Osim online platforme, sastavni dio projekta su i knjižare diljem Hrvatske i to njih preko 120 koje su se priključile projektu nudeći tako nova izdanja do 20% popusta, a starija do čak 90%

Dio projekta je i predstavljanje knjižnih noviteta i samih autora i to u sklopu tradicionalnog programa pod nazivom Premium program.

Ove godine Premium program se odvijao na daljinu te ga se moglo pratiti na trećem programu HRT-a, ali i online - na YouTube kanalu Zajednice na kojem su pohranjeni svi video materijali promocija knjiga i autora. 

Pogramski urednici ovogodišnjeg programa bili su Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar.

Projekt je imao ograničeni karakter i trajao je šest dana, odnosno od 10. do 15. studenog.


Želite se pridružiti projektu?

Ukoliko ste nakladnik ili knjižara, slobodno se obratite s upitom o suradnji na sajmovi@znk.hr