Moćna desetka! 23.4. se održava jubilarna Noć knjige


23. travnja održava se jubilarna Noć knjige 


U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige 23. travnja održat će se jubilarna Noć knjige.

Noć knjige pokrenuta je prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te davanja poticaja razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Od tada ovom se nacionalnom slavlju knjige svake godine pridružuju stotine knjižara, antikvarijata, knjižnica, osnovnih i srednjih škola, vrtića, kazališta, kulturnih ustanova, ilustratora, prevoditelja, pisaca, drugih kreativaca i ustanova „prijatelja knjige“ s programima namijenjenima svim uzrastima. Prošle godine, u jeku pandemije, s više od 500 online programa uspješno je održana i prva virtualna Noć knjige.

Svim uzrastima čitatelja i ljubiteljima pisane riječi ni ove godine neće nedostajati zanimljivog programa. Dan posvećen knjizi i u Godini čitanja bit će obilježen brojnim programima diljem Hrvatske. Tema jubilarne manifestacije je Ljekovita moć knjige, a zaštitno lice pripovjedačica i krojačica ljekovitih priča babuška Knjiguška.

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i akcija Knjiga svima i svuda u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore u kojoj sudjeluje više od 100 knjižara i web shopova sa sajamskim cijenama knjiga

Organizatori Noći knjige su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruga Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara. 

Novosti o manifestaciji pratite na mrežnoj stranici i Facebook stranici Noći knjige.