Interliber otkazan, sajamske aktivnosti sele online kroz projekt Knjiga svuda i svima


Interliber otkazan, sajamske aktivnosti sele online kroz projekt Knjiga svuda i svima

-Od 10. do 15 studenog preko 120 knjižara će nuditi knjige po sajamskim cijenama-

Iako je ovogodišnji Interliber zbog pandemije koornavirusa otkazan, Zajednica nakladnika i knjižara HGK pobrinula se da ljubitelji pisane riječi ipak ne ostati zakinuti za užitak čitanja i kupovine knjiga po povoljnim cijenama. Naime, od 10. do 15. studenog održat će se projekt „Knjiga svima i svuda“ koji će sajamske aktivnosti prenijeti online, i to diljem cijele Hrvatske.

„U projektu će sudjelovati preko 120 knjižara iz cijele zemlje, knjige će se nuditi po akcijskim, sajamskim cijenama, a čitatelji će ih moći kupiti preko posebne web stranice na portalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK. Uz to ćemo nuditi i poseban Premium program preko trećeg programa HRT-a i našeg Youtube kanala kroz koji će birani autori predstavljati svoje naslove“, pojasnio je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina.

Spomenuti Premium program birat će trio istaknutih urednika i autora Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar, a riječ je o 30-ak intervjua i drugih video formata putem kojih će odabrani pisci prezentirati svoje knjige.

„Projektom 'Knjiga svima i svuda' omogućavamo izdavačima i autorima da nastave raditi na ekonomski i epidemiološki odgovoran način. S druge strane, i čitatelji imaju priliku iz sigurnosti svog doma vidjeti i čuti iz prve ruke razmišljanja pisaca te kupiti knjige po promotivnim cijenama. Vjerujem da će to svima olakšati ovo razdoblje kojekakvih izolacija i karantena, kad nam je svima knjiga još bolji prijatelj nego inače“, istaknuo je Kozina, najavivši da će se u četvrtak održati konferencija za novinare s detaljnim predstavljanjem projekta.

Organizator platforme „Knjiga svuda i svima“ je Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a suorganizatori su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.