O projektu

 

Projekt pod nazivom „Knjiga svima i svuda“ uspješno je održan prvi put od 10. do 15. studenog 2020. Ponovljen je za Noć knjige 2021 g., kao i za Interliber 2021 g., ponovno 2022. godine u oba izdanja, te ove godine startamo sa Noć Knjige 2023.g...

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore zbog pandemijskih mjera osmislila je ovaj projekt  kako bi promovirala dostupnost knjige po sajamskim cijenama, a on se prometnuo u akciju cijelog ceha na teritoriju cijele RH, za fizičke knjižare i ON-LINE web shopove nakladnika, te web knjižare.

 

U ovom periodu, uz Noć knjige, KSS se odvija kao prodajni dio programa Noći knjige, čineći  knjigu pristupačnom.

Ljubiteljima knjige nude odlična sniženja na dvije  razine:  

  • web shopovi nakladnika i web knjižare

  • više od 100 fizičkih knjižara diljem Hrvatske

Posebnost ove stranice je da prezentira novitete , kao i bazu gotovo svih knjižara i nakladnika, što olakšava pretraživanje.


Prodajni dio Akcije

U osnovi se projekt odnosi na internetsku platformu i knjižare diljem Hrvatske.

Internetska platforma predviđena je za promociju hrvatskih nakladnika i to određenim izborom izdanja s direktnim poveznicama na njihove web shopove gdje se kupovina može i zaključiti. Osim toga, na internetskoj platformi moguće je provjeriti i koji su nakladnici uključeni u akciju.

Osim te platforme, sastavni su dio projekta i knjižare diljem Hrvatske u kojima će cijene novih izdanja biti snižene do 20%, a starijima i do čak 90%.


Programski dio

Ideja je podržati i programski dio, odnosno predstavljanje književnih noviteta i samih autora. U prvome KSS-u radilo se o Premium programu, inače tradicionalnom programu koji organizira ZNK u sklopu Interlibera. Lani se Premium program odvijao na daljinu te ga se moglo pratiti na trećem programu HRT-a i na YouTube kanaluna kojem su pohranjeni svi videomaterijali promocija knjiga i autora. U 2021. godini, osim na HRT-u i YouTube kanalu ZNK, pet odabranih autora možete pratiti i na Interliberu na galeriji 5. paviljona, svaki dan u 19h.

Programski su urednici za 2021. Luiza Bouahraoua, Sanja Baković i Kruno Lokotar.


Želite se pridružiti?

Ukoliko ste nakladnik ili knjižara, slobodno se obratite s upitom o suradnji na sajmovi@znk.hr