O projektu

Ukratko o projektu

S obzirom na pogoršanu situaciju s pandemijom bolesti COVID-19 prošlogodišnji Interliber je, nažalost, bio otkazan u predviđenom terminu. Ali, tradicija prvog tjedna u studenom, kao doba u kojem se knjige kupuju po sajamskim cijenama - i dalje je ostala. 

Naime, Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore osmilila je projekt 'Knjiga svima i svuda' kojim promovira dostupnost knjige svima i svuda i to po sajamskim cijenama, a u projektu su joj se još pridružili - Ministarstvo kulture i medija te Grad Zagreb kao suorganizatori.

Akcija pod nazivom 'Knjiga svima i svuda' uspješno je održana prvi put od 10. do 15. studenog 2020. te će se ubuduće organizirati po potrebi, odnosno kao podrška projektima promocije knjige i čitanja. 


Prodajni dio Akcije

U osnovni se Akcija odnosi na - online platformu i knjižare diljem Hrvatske. 

Online platforma je predviđena za promociju hrvatskih nakladnika i to određenim izborom izdanja s direktnim poveznicama na webshopove nakladnika na kojima se kupovina može i zaključiti. Osim toga, na online platformi je moguće provjeriti i koji su nakladnici uključeni u Akciju.

Osim online platforme, sastavni dio projekta su i knjižare diljem Hrvatske i to one koje se priključe akciji nudeći tako nova izdanja do 20% popusta, a starija do čak 90%


Programski dio

Ideja je kroz Akciju podržati i programski dio, odnosno predstavljanje knjižnih noviteta i samih autora. U prvoj održanoj Akciji radilo se o Premium programu, inače tradicionalnom programa kojeg organizira ZNK u sklopu Interlibera.

Prošle godine Premium program se odvijao na daljinu te ga se moglo pratiti na trećem programu HRT-a, ali i online - na YouTube kanalu Zajednice na kojem su pohranjeni svi video materijali promocija knjiga i autora. 

Pogramski urednici programa bili su Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar.


Želite se pridružiti?

Ukoliko ste nakladnik ili knjižara, slobodno se obratite s upitom o suradnji na sajmovi@znk.hr