O projektu

 

Projekt pod nazivom „Knjiga svima i svuda“ uspješno je održan prvi put u studenom 2020. i od tad je neizostavni dio svake godine na Noći knjige i sajmu knjiga Interliber.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore zbog pandemijskih mjera osmislila je ovaj projekt kako bi promovirala dostupnost knjige po sajamskim cijenama, a on se prometnuo u akciju cijelog ceha na teritoriju cijele RH, za fizičke knjižare i ON-LINE web shopove nakladnika, te web knjižare.

 

Tijekom travnja i studenog projekt "Knjiga svima i svuda" odvija se kao prodajni dio programa Noći knjige i Interlibera čineći knjigu pristupačnom svima, bez obzira gdje se nalazili.

Ljubiteljima knjige KSS nudi odlična sniženja na dvije razine:  

  • web shopovi nakladnika i web knjižare

  • više od 100 fizičkih knjižara diljem Hrvatske

Posebnost ove stranice je da prezentira novitete, kao i bazu gotovo svih knjižara i nakladnika, što olakšava pretraživanje.


Prodajni dio Akcije

U osnovi se projekt odnosi na internetsku platformu i knjižare diljem Hrvatske.

Internetska platforma predviđena je za promociju hrvatskih nakladnika i to određenim izborom izdanja s direktnim poveznicama na njihove web shopove gdje se kupovina može i zaključiti. Osim toga, na internetskoj platformi moguće je provjeriti i koji su nakladnici uključeni u akciju.

Osim te platforme, sastavni su dio projekta i knjižare diljem Hrvatske u kojima će cijene novih izdanja biti snižene do 20%, a starijima i do čak 90%.


Programski dio - Premium program

Ideja je podržati i programski dio, odnosno predstavljanje književnih noviteta samih autora. U prvom KSS-u radilo se o Premium programu, inače tradicionalnom programu koji organizira ZNK u sklopu Interlibera. Program se, radi situacije u kojom smo se svi našli, odvijao i na daljinu te ga se moglo pratiti na trećem programu HRT-a i na YouTube kanalu ZNK-ana kojem su pohranjeni svi videomaterijali promocija knjiga i autora. Od tada, vratili smo se nikad dražem, face to face održavanju u sklopu Interlibera. Sav programski dio KSS-a možete pratiti OVDJE. Vidimo se i veselimo se druženju!

 


Želite se pridružiti?

Ukoliko ste nakladnik ili knjižara, slobodno se obratite s upitom o suradnji na sajmovi@znk.hr