Tko su Ivica, Sanja i Kruno, ovogodišnji programski urednici Premium programa


Upoznajte ovogodišnje programske urednike koji su pripremili Premium program 2020.


Ivica Prtenjača (Rijeka, 1969.) objavio je više knjiga poezije i proze od kojih su najpoznatije "Pisanje oslobađa", "Uzimaj sve što te smiruje", "Brdo", "Tiho rušenje" i "Plivač".  Knjige su mu  prevedene na engleski, njemački, poljski, bugarski, makedonski i nizozemski jezik. Živi i radi u Zagrebu kao radijski autor i slobodni umjetnik.

Sanja Baković (Split, 1976.) odrasla je u Bolu na Braču, završila je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje živi i radi u Zagrebu. Surađuje u časopisu Express, piše osvrte i tekstove o književnosti i kulturi, kao i za portal www.bolinfo.hr. Pokrenula je projekt Odvalimo se poezijom. Objavila je knjige poezije: Plovna mjesta (2016) i Autobus za Trnavu (2020). 

Kruno Lokotar (Daruvar, 1967) diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo. Uredio je puno knjiga, uglavnom domaćih i regionalnih autora, pokrenuo sa suradnicima nekoliko festivala i utemeljio tri književne nagrade. Osmislio je i realizirao puno umjetničkih, posebno književnih programa, u svim formatima. Živi u Zagrebu kao slobodni umjetnik, prvenstveno free lance urednik i kultur-treger širokog spektra.